Marketing voor tandartsen

Marketing is tegenwoordig onmisbaar. Of u een klein of groot bedrijf bent, het is altijd een belangrijk onderdeel. Een marketingdoel voor velen is de online vindbaarheid. In dit artikel helpen wij u verder bij het leren van marketing voor tandartsen. Hierbij kijken wij specifiek naar hoe u een betere online vindbaarheid kunt behalen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door onze partner Delauw Marketing.

marketing voor tandartsen

“Succesvolle marketing wordt behaald met continuïteit”

Marketing voor tandartsen | Succesvol online vindbaar

Marketing is een snel groeiend onderdeel. Vrijwel elke branche heeft er mee te maken. Steeds vaker komt u in aanmerking met onder andere professionele websites, actieve social media bedrijfskanalen en prachtig promotie materiaal. Natuurlijk wilt u dat uw diensten en producten ook goed zichtbaar zijn voor de klant. Alleen kan dit een lastig traject zijn. Dit komt mede door veel concurrenten in de markt en de moeilijkheidsgraad van rangschikken in de zoekresultaten.

Indien u geen behoefte heeft aan het zelf leren en uitvoeren van marketingactiviteiten is uitbesteden een optie. Echter kunnen de kosten hierbij snel oplopen. Het gemiddelde uurtarief van een marketing ZZP’er ligt op circa €50,- tot €100,-. Marketingbureaus rekenen zelfs al snel circa €70,- tot €150,-. Voornamelijk voor kleinere bedrijven kunnen dit soort kosten vervelend of onacceptabel zijn.

Eventueel kunt u delen van de marketing uitbesteden die lastiger zijn, zoals ook de online vindbaar (dit gebeurt namelijk voornamelijk d.m.v. linkbuilding). Linkbuilding is niet alleen tijdrovend, maar ook vereist dit enige expertise. Hierdoor kan het fijner zijn om juist dit onderdeel door een marketingspecialist (ZZP’er of marketingbureau) te laten doen.

Opbouw van de online vindbaarheid

Online gevonden worden met uw diensten en/of producten en website bestaat uit verschillende aspecten. Veelal wordt gesproken over SEO (search engine optimalisatie) en SEA (search engine advertising).

Verstandig is om te beginnen met de basis SEO van uw website. Dit is het zogenoemde “gratis” aspect van online vindbaarheid. Gebruikt u een wordpress website? Dan is het handig om een plugin te downloaden en gebruiken die dit proces vergemakkelijkt. Dit kunnen plugins zijn als bijv. Rankmath of Yoast SEO.

De plugins geven m.b.v. eenvoudige checkboxes op webpagina’s die u aan het bewerken bent aan of u voldoet aan de vereisten voor een goede SEO opbouw. Zo kunt u makkelijker deze lijst doorkomen en stapsgewijs de SEO verbeterpunten optimaliseren.

Marketingtermen | Marketing voor tandartsen

Soms kan het lastig zijn om marketingwerkzaamheden te verrichten doordat (enkele) marketingtermen onduidelijk zijn. Onderstaand hebben wij een opsomming van belangrijke begrippen weergeven. Zo kunt u bijvoorbeeld de handige wordpress plugins begrijpen en zelf uitvoeren.

  • Keywords, zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden in de zoekmachines. Het is handig om hierbij te kijken naar de zogenoemde SEO & SEA difficulty (hoeveel concurrenten focussen op het zoekwoord en hoe vaak wordt het gezocht door potentiële klanten). Dit kunt u vinden door marketingtools als Ubersuggest of Ahrefs te gebruiken. Deze tools weergeven de betaalde moeilijkheidsgraad en gratis moeilijkheidsgraad om mee te doen met het desbetreffende zoekwoord.
  • Focus keyword, dit is uw belangrijkste zoekwoord. Het wordt geplaatst aan het begin van een webpagina tekst. Daarnaast plaatst u dit zoekwoord in een afbeelding van die specifieke webpagina en in de h1 (hoofdtitel van pagina).
  • Subheadings, dit zijn de overige koppen. Deze worden aangeduid met h2, h3, enz.
  • Keyword density, hoe vaak komt uw zoekwoord voor op de webpagina. Het is van belang dat zoekwoorden niet te vaak worden opgesomd. De plugins Rankmath en Yoast geven aan (m.b.v. één van de checkboxes) of u voldoet aan een correcte keyword density. Zo weet u hoe vaak u een (focus) keyword moet gebruiken.
  • Linking, iedere webpagina moet doen aan linkbuilding / backlinking. Dit kan zowel external linking als internal linking zijn. Verwijs vanuit uw eigen webpagina’s naar andere betrouwbare en externe websites en naar interne eigen webpagina’s.
  • Alt-tekst, iedere afbeelding en video moet ingesteld worden met een zogenoemde alt-tekst. De alt-tekst is de omschrijving van de afbeelding of video die u zo doorgeeft aan zoekmachines. Het is verstandig om bij iedere webpagina van uw website een afbeelding of video toe te voegen. Dit helpt bij het beter rangschikken en dus de online vindbaarheid. Daarnaast zorgt het voor visuele aantrekkelijkheid de klant. Een goede alt-tekst bestaat uit het focus keyword van die specifieke webpagina. Bij meerdere afbeeldingen kunt u ook overige zoekwoorden als alt-tekst omschrijving gebruiken.

Continu proces | Marketing voor tandartsen

Zodra u de basis SEO instellingen correct heeft ingesteld kunt u verder met de maandelijkse / terugkomende activiteiten om zo de zoekresultaten in zoekmachines te verhogen en dus de online vindbaarheid te verbeteren. Dit kunt u doen door regelmatige content te posten. Hierbij is het belangrijk om gewilde content te vinden, waar uw potentiële frequent op zoeken. Sommige marketingtools bieden u eenvoudige manieren om de populaire content onderwerpen te achterhalen. Zo kunt u gemakkelijker inspelen op de wensen uit uw branche.

Wees daarnaast actief op social media platformen die aansluiten bij uw potentiële klanten. Zo kunt u bijvoorbeeld twee keer per maand iets posten. Hiermee kunt u tegelijkertijd bijvoorbeeld uw diensten en/of producten toelichten, iets nieuws melden en uw team toelichten. Social media platformen zorgen voor meer interactie met de klant. Door variatie te brengen in typen posts blijft het daarnaast aantrekkelijk voor klanten om te lezen.

Tot slot is het van belang om voor goede linkbuilding te zorgen. Begin met het online aanwezig zijn op reviewsites en breid dit uit met bijvoorbeeld startpagina’s en blogwebsites. Dit zorgt er namelijk voor dat u meer website betrouwbaarheid genereerd. Hierdoor zult u sneller en hoger worden gerangschikt door zoekmachines. Deze externe links zijn een bevestiging dat anderen met u geassocieerd willen worden.

Voor meer interessante artikelen kunt u terecht op onze webpagina.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *